Mens vi venter på VM-starten..

Alle de norske spillerne er nå på plass i VM-byen Wuhan. Dagen i dag har gått med til de siste forberedelsene. Noen har brukt tida på terpe på systemet, mens andre har spilt litt for å komme i skikkelig bridgemodus. I tillegg har spillelokalet vært inspisert, og det ser ikke ut til å stå på fasilitetene.

I morgen, lørdag, venter registrering og åpningsseremoni, og dessuten blir det nok tid til å gjøre det siste forberedelsene før det braker løs med første kamp søndag formiddag (klokka 05:00 norsk tid).

Mens vi venter på at det hele skal komme i gang må du gjerne ta et tilbakeblikk på noe av det som skjedde i EM i Ostende i fjor sommer. Der ble det norske jubeldager med gull i åpen klasse, bronse til damene og 6.plass til veteranene. Takket være disse prestasjonene er alle lagene på plass i årets VM.

Det var en ulidelig spennende avslutning på mesterskapet i åpen klasse i fjor. Norge og Israel vekslet på å være i ledelsen gjennom siste runde. Du kan lese mer om hvor jevnt det faktisk var og gjenoppleve spenninga i blogginnlegget Tilbakeblikk på innspurten.

At slemspillene kan avgjøre mye i løpet av enkeltkamper og mesterskap har flere av oss erfart. Her kan du lese om et spill der både damene og veteranene demonstrerte at slemteknikken var i orden. Ville du og din makker også funnet veien til toppkontrakten?

I løpet av lørdagen vil jeg komme med siste nytt fra Wuhan og samtidig presentere mine forhånstips. Følg med!


Norges lag i åpen klasse etter å ha sikret EM-gullet i 2018: Fra venstre Vennerød (NPC), Bjertnes (coach), Aa, Livgård, Kvangraven, Tundal, Lindqvist og Brogeland.


Damelaget anno 2018: Fra venstre Heskje, Fuglestad, Harding, Røren (NPC), Grude, Øigarden og Vist.


Veteranlaget anno 2018: Fra venstre Marstrander, T. Bakke, T. Stabell, C. Bakke (NPC), H. Mæsel, L. Stabell og R. Mæsel.

PS! I morgen håper vi å kunne presentere ferske bilder av våre tre VM-lag.