Et innlegg fra bloggen Mesterskapsbloggen Mesterskapsbloggen

Norge - Frankrike

I den svært viktige kampen mot Frankrike stiller Norge med Brogeland - Lindqvist mot Levy og Volcker og Hoftaniska - Charlsen mot Bessis - Bessis. 

Norge tar ledelsen i spill 1 ved motspill på begge bord:

Frankrike stopper i 3 kløver etter at Espen har vært aggressivt inne med 2 hjerter. 3NT har gode muligheter, ihvertfall spilt i Nord. De norske damene dobler til og med 3NT og må betale ut 550. Etter en litt uforståelig spilleføring går franskmannen bet og +50 til Norge.  Thor Erik og Thomas fortsetter å straffedoble motparten. Thomas dobler opp 3 hjerter for å vise at han har ekstra styrke og Thor Erik har ingenting mot å stå med. Thomas burde kanskje vridd kløverknekten i stikk 2, men med god spilleføring kan de aldri få mer en to bet. + 300 til Norge og 8 imp. Flott start!

Spill 2 gir Norge 2 nye imp når Boye går en bet mindre enn franskmannen i utgang. Franskmannen var faktisk hjemme på det andre bordet, men han klarte ikke å spille på at Thor Erik hadde spilt ut liten spar fra Axx. I spill 3 er Boye og Espen langt mer forsiktig enn Frankrike:

 Espen tar frem en forsiktig pass over 2 ruter på 13 hp, og selv om Boye har 11 ser det ikke ut til at det er spill for noen utgang. De norske damene fikk hjem 3NT ØV på dette spillet, men med spar ut er dette sjanseløst.   Franskmennene har ikke like gode bremser, men en svak-NT fra Thomas i Syd gjorde ikke sakene lettere for dem. 4 hjerter hadde ikke noe spill og ender med to bet. 7 nye imp til Norge!

 Etter 4 spill leder Norge 22-0! Glimrende start av våre gutter. Spill 4 gir nye fem imp da franskmennene stamper over 5 minor hos Thor Erik og Thomas og går 800 i bet. Espen og Boye gir seg på 5 i minor.

Gutta tar lagrop før kampen: 


 I spill 7 melder Espen og Boye en glimrende slem:


Espen slår av i 4 hjerter, men Boye finner allikevel krefter til å gå videre. Jeg tror kanskje Espen var litt forsiktig med AK i hjerter og ruter ess, men det er ikke noe problem når du har en aktiv makker. 4 spar er cuebid, det samme med 5 ruter. 6 hjerter i Øst er på rett hånd, da ruter damen står i stikk 1. Hadde ruterkongen sittet i Nord måtte Espen klart seg uten hjertertaper og så hevet 2 ruter på spar. Frankrike stopper i 4 hjerter på det andre bordet. 13 imp til Norge!


 Så kommer et lite slag i ansiktet: Og jeg må endre overskrift; franskmannene klarer ikke å ta for sine to ess og vi vinner spillet!!!

Espen og Boye dobler de i 5 hjerter, men med monsterfordelingen i Nord er det ingen måte å bete denne kontrakten på. Noen mener at Espen skulle vært inne på et høyere nivå i første melderunde, men jeg har sansen for 1 spar. Du har en god åpningshånd med altfor mye utenfor sparfargen til å sperre i 3 spar. Thomas Bessis tar for ruteress i utspill og må spille kløver i stikk 2. Etter en laaaang tenkepause kommer det spar og Norge vinner 8 imp på spillet! Ikke bra å melde slem med to ess borte, men vi gleder oss over resultatet!


I spill 11 brenner Thor Erik og Thomas en halvgod utgang og Frankrike vinner 6 imp. Så kommer et dårlig motspill av Thor Erik:


Thor Erik spiller fint ut spar ess og ny spar. Nå ligger veien åpen for en sparstjeling hos Thomas som sammen med to kløverstikk og tre ess gir en bet. Når franskmannen i stikk tre spiller liten hjerter fra bordet legger Thor Erik åtteren! Nå mister de sparstjelingen, men åtteren kostet også! Hadde han lagt toeren kunne han stukket hjerterkonge i neste stikk og fått tre ganger kløver til overstjeling. Rett og slett sløvt...I nest siste spill finner Frankrike en god stamp Boye og Espen ikke klarer å kopiere:

Timingen i meldingsforløpet ble annerledes når Syd ikke åpnet ved Espens bord. Espen hadde da god tro på bet mot 4 hjerter og passet ut. Dette var ikke den dagen og Frankrike vinner 8 imp. 

Det siste spillet sjanser Frankrike på en knallhard 3NT mot Thomas og Thor Erik, mens Espen og Boye fornuftig stopper i 2 hjerter. Denne gangen satt alle kortene slik de (ikke) skulle, så 3NT var ubetelig. 

Dermed tok Frankrike igjen nesten hele forspranget. Norge vinner med 9 imp, litt synd etter den flotte starten. Men det er fortsatt viktig å vinne kampen mot en av de nærmeste rivalene. Nå lader guttene til kamp mot Sverige.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.