Et innlegg fra bloggen Mesterskapsbloggen Mesterskapsbloggen

Slemsvinger (oppdatert)

Dagen i går inneholdt en del slemsvinger for de norske fargene. Først ut var Thomas og Thor-Erik mot Italia:

N - Sementa Ø - Hoftaniska S - Guibilo V - Charlsen
    Pass 1 kløver
Pass 1 hjerter 2 ruter Pass*
3 ruter dobler pass 3 hjerter
pass 4 kløver pass 5 kløver
pass 6 kløver pass rundt  
* benekter normalt 3 kort hjerter, siden dobling ville vist 3 kort.

Thomas og Thor-Erik meldte seg glimrende opp i 6 kløver. Doblingen fra Thor-Erik på 3 ruter er bare opplysende og ber makker beskrive kortene nærmere. 3 hjerter viste nå dobbelton siden han ikke hadde støttedoblet på 2 ruter. Over 4 kløver ville ikke Thomas melde cuebid i spar med sin minimumshånd, men Thor-Erik trodde det var gode muligheter for slem allikevel.

Utspillet var ruter konge (Sementa håpet han var inne på ruter konge i stikk en) som Thomas stakk med esset. Nå har han fem kløverstikk på hånda, to stjelinger i bordet, ett ruterstikk, ett hjerterstikk og to sparstikk. Det blir 11 stikk, altså mangler det ett. Thomas spilte i stikk 2 hjerter til damen som holdt og ruter til stjeling. Så ny hjerter fra bordet. Nå prøvde han altså å sette opp et andre hjerterstikk slik at han slapp å gjette sparen.

Etter en ny ruterstjeling stjal han enda en hjerter hjem og det viste seg da at det ikke var mulig å få flere stikk i den fargen. Nå vet han at Syd har fordelingen 2461 og med fire kort spar i Nord er det dobbelt så stor sjanse for spardame der. Dermed kuttet Thomas sparen gjennom Nord og kunne notere 1370 og 13 imp!


I kampen mot Italia meldte Espen og Boye en veldig tøff 6 kløver:

N - Lindqvist Ø - Lauria S - Brogeland V - Versace
    2 kløver 2 spar
pass* pass 3 kløver 3 spar
4 hjerter* pass 5 kløver pass
6 kløver pass rundt    
       

* passen til Espen viste 4+ hp, dbl ville vist 0-3 hp
* 4 hjerter nå viser cuebid siden han ikke meldte hjerter forrige gang

Mange vil vel kanskje si at hånda til Boye ikke kvalifiserer til en sterk 2 kløver, men han håpet nok at det kanskje ville holde motparten ute av meldingsforløpet. Det gjorde det ikke, og når Espen sleminviterte med cuebid 4 hjerter måtte han nesten slå av. Men Espen hadde tro på slem og løftet et hakk. Med ruter ut må Boye treffe den fargen i stikk 1, men uten ruter ut er slemmen faktisk ganske god. Du er avhengig av å løse hjerterfargen for 4 stikk, men du må samtidig sørge for at hjerteresset er inntaket. I prinsippet betyr det at du må spille hjerter til tieren og håpe den taper til kongen, eventuelt at det sitter KJ foran. Denne gangen løste det seg for våre gutter og 13 imp inn! 


Med to slemsvinger ut kan jeg også fortelle at ikke alt går inn:

N - Kvangraven Øst - Nanev Syd - Lie Vest - Gunev
  pass pass 1 spar
dobler pass 2hj* pass
3 kløver pass 3 ruter pass
6 kløver! pass rundt    
* Kvangraven - Lie bruker Lebensol også 1-trinnet, så 2 hjerter viser en invitthånd

Gunev i Øst åpnet veldig tynt, forøvrig en populær åpning i EM, og Nils Kåre måtte nesten doble med sin gode hånd. Nå viste 2 hjerter fra Terje en invitthånd med hjerter, og 3 kløver var krav. 3 ruter viste ruter, og nå så Nils Kåre for seg hvilke type hånd makker skal ha for at det skal stå slem. AK i ruter, litt kløvertilpass gjør at det ofte står slem når man "vet" at sparkuttene går. Men dette var ikke dagen for en sats. 

Nils Kåre burde sannsynligvis meldt 3 spar over 3 ruter. Han vet makker ikke har sparhold, men dersom makker har semistøtte i kløver vil han melde 4 kløver nå. Når Terje i dette tilfellet melder 4 ruter vet Nils Kåre at han har maks singel kløver, og da kan ikke slem være rett. Men det er ikke mye han trenger for at 6 kløver skal stå, så satsen er ikke helt vill. Men det er dumt når han kan finne ut av det...


Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.