Canberra: vi greide det!

Summer Bridge Festival i Canberra, Australia er en gigantfestival som pågår over nesten to uker. Hovedturneringene for lag er South Pacific Teams som er et eget mesterskap, men de åtte beste går videre til National Open Teams final som spilles som cup-kamper. 

I SP-champs var det fire dagers spilling, 12 lagkamper over 20 spill. Vårt lag var aldri helt med før mot slutten. Jeg spiller på lag med en amerikansk proffspiller, Michael Pollowan, og et australsk ektepar, Joan Butts og Martin Moran som spiller med hver av oss, meg og amerikaneren. Min makker (Butts) er en organisator av bridgeundervisningen og lærerutdanningen i Australia. Så hun er bra skolert som bridgespiller selv, og hun er normalt en solid spiller. I denne uken har hun vært over alt annet enn ved bridgebordet for å organiserer seminarer, "functions" osv., og bridgehodet har ikke hele tiden vært ved det bordet vi spiller... men hun har også gjort mye bra selvsagt. Amerkaneren har spilt meget bra, og makkeren hans har antagelig også spilt opp mot sitt beste. Med en kanon siste dag klatret vi fra en plass mitt på 20-tallet (122 lag) til 7.plass etter 20-0 i siste kamp! Moro! Dermed blir det kvartfinale i dag, og kanskje semifinale lørdag?

Et spill mange snakket om etter siste kamp var dette:

De fleste spilte 6 spar. Noen var i storeslem, bl.a. Butts og jeg. Etter at vi hadde funnet spartilpasningen spurte syd etter Key-Cards og sa 5 grand etterpå som lovte at alle nøkkelkortene var på plass. Da var det naturlig for nord å si 7 spar med så fine kort, masse stikk!

Det meste var gjort, men det var ikke tretten toppstikk siden hjerteren satt 5-1. Butts var nok alt for fornøyd med kontrakten da hun trakk ut trumfen og forlangte resten. Et øyeblikk, sa motparten, det er bare tolv stikk der, hjerteren går ikke. Men bridgegudene var på vår side, for da hun til slutt blir sittende igjen med A-J dobbel i hjerter og spilte esset falt damen. Det gikk ikke an å gå seg bet! Hjelpemeg, det er mange måter å kvalle til en kvartfinale på! Griseflaks.

Kontrakten står selvsagt enkelt ved å ta en ruterstjeling hos nord, da kan trumfen tas ut og det er tretten toppstikk. 

Liten feiltrykk i forrige innlegg, sommerbridge i januar

Beklager, men i forrige innlegg (Sommerbridge i januar) ble det en liten feiltrykk. Ved det ene bordet gikk det 1 ruter og 3 spar innmelding, ved det andre 1 ruter, og 4 spar innmelding. Les det korrigerte innlegget og du ser hvordan det kan influere resultatet på spillet, basert i hvordan spillerne vurderer.