Brukbar avslutning for U21

Norges lag i U21-klassen endte på 12.plass av 17 lag i årets EM. På laget spilte Simen S. Helgeby (18), Carl-Otto Curran (18), Markus Lund (17), Arne Osnes Devik (15), Marius D. Austad (14) og Christian Fredrik Johnsen (13). Alle er debutanter i denne klassen og de fire sistnevnte er unge nok til at de kan spille i denne klassen også i EM om to år. Marius og Christian Fredrik holder sågar U16-alder ett år til.


Norge U21 etter dagens siste kamp. Fra venstre Arne O. Devik, Christian F. Johnsen, Markus Lund, Simen S. Helgeby og Marius D. Austad.

Laget har hatt intensive dager i Slovakia med 50 spill hver dag i ei hel uke. Det har vært både oppturer og nedturer, men viktigst av alt er det at de har fått verdifull erfaring. Her er det masse talent å bygge videre på!

Det ble spilt dobbel serie i U21-klassen. I løpet av siste halvdelen av mesterskapet har Norge spilt jevnt med flere av topplagene, og sågar slått både Tyskland (8.plass til slutt, men kjempet lenge om medalje), Nederland (5.plass) og Bulgaria (4.plass).

Norge U21 hadde en brukbar siste dag og sikret 12.plassen ved å slå Tyrkia på plassen bak klart.

U21-klassen ble for øvrig vunnet av Sverige etter en høydramatisk avslutning. De møtte gullutfordrer Israel i siste runde. Kampen ble vunnet av israelerne med IMP-sifrene 28-15. Det tilsvarte 14,28 – 5,72 i vinnerpoeng. Til slutt var Sverige ikke mer enn 0,15 poeng foran på tabellen. Tenk at det kan være så jevnt etter 320 spill! Et overstikk ekstra ville gjort at gullmedaljene hadde byttet eiere!

Også England hadde en liten sjanse til gull før siste kamp, men måtte ta til takke med bronsen. Gratulerer til alle medaljevinnerne!

Her følger resultatene til det norske U21-laget i dag:
Norge – Belgia                 17,34 – 2,66
Norge – Tyrkia                  16,18 – 3,82
Norge – Slovakia              9,61 – 10,39
Norge – Tsjekkia              6,28 – 13,72

Sluttresultat U21

Her følger resultatene til det norske U26-laget i dag:
Norge – Tsjekkia              14,85 – 5,15
Norge – Nederland         12,97 – 7,03
Norge – Slovakia             8,72 – 11,28

Sluttresultat U26

Her følger resultatene til det norske W26-laget (jentene) i dag:
Norge – Tyskland             17,04 – 2,97
Norge – Latvia                  18,76 – 1,24
Norge – Tsjekkia              11,28 – 8,72

Sluttresultat W26

Bare nesten for jentene

Det norske jentelaget hadde et særdeles vanskelig utgangspunkt før siste dag av Ungdoms-EM. Målet var å sikre VM-plass, men det var mer enn 30 VP opp til 6.plassen før de tre siste kampene.

Etter to solide seire i dagens to første kamper var faktisk avstanden nede i drøyt 13 VP før siste kamp. Fortsatt var det et lite håp.

Dessverre ble det kun en knapp seier mot Tsjekkia i siste runde, og dermed endte jentene på 7.plass.

Gratulerer til europamestrene Nederland, sølvvinnerne Polen og England på 3.plass!

Sluttresultat W26

Nedtur for U26

Det norske U26-laget hadde klare ambisjoner om å kvalifisere seg for neste års VM i Kina og håpet også å være med å kjempe om medaljene. Etter en litt haltende start kom det en del gode resultater på dag to og tre som gjorde at laget la seg greit til innenfor topp 6. I siste halvdel av mesterskapet har resultatene imidlertid vært mer variable og laget har vært nødt til å forsøke å berge stumpene og sikre topp 6. Etter å ha avsluttet med to stortap i går ble det klart at det kun var mikroskopiske sjanser for å klare det.

Målet for dagen i dag var likevel å gjøre det så bra som mulig slik at man fikk ei så bra sluttplassering som mulig. Det forekommer nemlig at flere lag enn de 6 direktekvalifiserte får tilbud om å være med i VM. Så om man først ender utenfor topp 6 lønner det seg å være så nært som mulig.

I dag ble det sanket 36,5 VP på tre kamper mot henholdsvis Tsjekkia, Nederland og Slovakia. Det holdt dessverre ikke til mer enn 10.plass.

På en dag der vi som følger norsk bridge tett har lov å være skuffet må vi sende gratulasjoner til våre svenske venner som sikret gullet i U26-klassen. De vant foran Frankrike og Polen.

Sluttresultat U26

Håp i hengende snøre

Før siste runde har Norges jentelag fortsatt en teoretisk sjanse til å klatre opp på 6.plass og sikre VM-deltagelse neste år. Det er mulig takket være en god nest siste kamp der jentene fikk med seg nesten 19 VP fra kampen mot Latvia samtidig som Tyrkia ble knust av Polen. Norge tok forøvrig med seg 17 VP fra kampen mot Tyskland i dag tidlig og virker å være på gang!

I siste runde møter Norge Tsjekkia som ligger på 8.plass, mens Tyrkia spiller mot medaljejagende England.

Den eksakte avstanden opp til 6.plassen er nå 13,4 VP.

Vi krysser fingrene!

Norge U26 har vunnet begge dagens kamper mot henholdsvis Tsjekkia og Nederland. I siste runde venter Slovakia. Norge kan i beste fall bli nummer 8.

Running scores W26

Running scores U26

Running scores U21


Sofie G. Sjødal og Thea Indrebø er klare for å gi alt i siste kamp!


Sven-Olai Høyland følger spent med i jentenes jakt på VM-billett.

 

Spillesterk hånd

Christian Fredrik Johnsen (13) fra Bardufoss var en av spillerne på Norges lag som ble nummer fem i U16-klassen. I siste halvdel av mesterskapet har han gått inn på Norges U21-lag sammen med Marius D. Austad (14) fra Flekkefjord, som også var med på U16-laget.

I runde 23 møtte møtte Norge U21 et av topplagene Israel, og Christian Fredrik og Marius spilte sammen i åpent rom.

Kampens tiende og siste spill bød på følgende vifte for Christian Fredrik i vest. Hva ville du meldt på vests kort etter den aktuelle innledninga?

 
Du har ikke mer enn 11 honnørpoeng, men hånda er likevel veldig spillesterk. Makker lover minst 4-korts hjerterstøtte med 3 hjerter. Dermed vet vi om minst 9-korts tilpasning.

Når man har funnet tilpasning er det fornuftig å telle tapere. Christian Fredrik så ned på singel ruter ess, og kunne dermed konstatere at det ikke var noen rutertapere. Siden makker ikke støttet sparen i første melderunde har han ikke mer enn to spar. Da er det maksimalt en spartaper.

I kløver og hjerter er det til sammen fire tapere på vests hånd, men det er ikke usannsynlig at øst kan dekke opp for to av disse. Christian Fredrik så stort potensial i kortene og ville ikke risikere å gå glipp av utgangsbonus. Han høynet ganske så momentant til 4 hjerter.

Nord spilte ut ruter konge, og Christian Fredrik fikk se følgende blindemann før han måtte legge en plan:


Det er en mulig plan å godspille sparen. Men man trenger ikke gjøre seg avhengig av at begge majorfargene oppfører seg når man har såpass god trumf og det finnes en mulighet for å spille på krysstjeling. Her kunne det stjeles ruter på hånda og spar i bordet.

Med dette målet for øyet vant Christian Fredrik første stikk med ruter ess på hånda før spar ess og ny spar fulgte. Syd kom inn på spar konge og returnerte en ruter. Christian Fredrik stjal på hånda, og nord fulgte med en liten ruter.

Inne på hånda spilte Christian Fredrik en spar til stjeling med esset. Syd kastet en kløver. En tredje runde ruter ble spilt fra blindemann. Da syd fulgte lavt tok spillefører en liten tenkepause. Han konkluderte med at de virket trygt å stjele lavt siden nord hadde spilt ut ruter konge og deretter fulgt med en liten i neste ruterrunde.

Som forventet gikk dette bra. Nord fulgte med ruter dame. Christian Fredrik hadde nå tatt 5 stikk og vi var kommet til følgende posisjon:


Med to høye trumf i bordet og tre høye trumf på hånda var det nå en sikker vei til 10 stikk. To spar kunne stjeles i bordet og så måtte man dessuten få tre trumfstikk på hånda.

En spar til stjeling med kongen fulgte før en ruter ble stjålet på hånda. Da Christian Fredrik spilte sin siste spar fra hånda la nord i en trumf før blindemann vant stikket med hjerter 10.

Da den stående ruter 10 ble spilt fra bordet kastet syd en kløver, og Christian Fredrik kunne gjøre det samme. Nord hadde ikke flere trumf igjen, og dermed ble Christian Fredrik belønnet med et overstikk. Hele spillet så slik ut:


Da kontrakten var den samme med 10 stikk på det andre bordet ble det 1 IMP til Norge etter gode vurderinger i meldingsforløp og spilleføring.

Israel vant for øvrig kampen 12,83 – 7,17 (15-7 i IMP). Det må sies å være et akseptabelt resultat for det norske laget mot en motstander som er med for fullt i gullkampen.


Christian Fredrik Johnsen (13) både meldte og spilte godt i kampen mot Israels U21-lag.

Norge på BBO i dagens to første

Norges U26-lag vises på BBO i dagens to første kamper.

Klokka 10 er det Tsjekkia som er motstander. Før dette innbyrdes oppgjøret er Norge nummer ni, 0,21 VP bak Tsjekkia.

Dagens andre kamp starter klokka 12:20. Da er Nederland (4.plass) motstander.

Running scores U26

Running scores W26

Running scores U21


Christian Bakke og resten av U26-laget kan følges på BBO klokka 10:00 og 12:20 i dag. (Arkivfoto)