Det åpne laget videre til finalespillet!

Det åpne laget kvalifiserte seg lekende lett til finalespillet med de 9 beste lagene fra hver av puljene. Nå gjenstår det bare å møte de ni beste lagene fra den andre puljen før en europamester kåret. 

Carry-over:
Alle lag tar med seg et visst antall VP til finalespillet. Reglene er slik at man tar med seg alle VP man har oppnådd mot de 8 andre lagene som kvalifiserer seg fra sin egen gruppe pluss et visst antall VP basert på hvor mye man har scoret mot lagene som ryker ut. Norge hadde over middels mot lagene som kom med videre fra egen gruppe (ca 12 i snitt) pluss ca 8 VP basert på scoren mot de lagene som røk.

Tabellen før sluttspillet:

Rank Team VPs
1 MONACO 111.04
2 ISRAEL 104.74
3 GERMANY 104.01
4 NORWAY 102.63
5 ENGLAND 102.11
6 FRANCE 96.40
7 POLAND 92.50
8 DENMARK 88.92
9 NETHERLANDS 87.96
10 TURKEY 86.75
11 BULGARIA 82.74
12 IRELAND 79.33
13 SWEDEN 78.86
14 ROMANIA 78.54
15 RUSSIA 76.50
16 ESTONIA 73.71
17 ITALY 67.74
18 CROATIA 67.52

Norge skal altså møte:

Dag Motstander
Søndag Italia
Søndag Bulgaria
Søndag Tyrkia
Mandag Danmark
Mandag Polen
Mandag Romania
Tirsdag England
Tirsdag Nederland
Tirsdag Israel

 

Seniorene til VM!

Etter å ha vunnet den innledende Monraden håpet vi at seniorene skulle gå hele veien og ta Norges første EM-gull i klassen. Men et litt tungt finalespill gjorde at det dessverre ikke gikk. Tilslutt ble det en femte plass, fortsatt en veldig god prestasjon. Og veldig gledelig; det kvalifiserer til VM som skal arrangeres neste år i byen Chennai i India. 

På det norske laget spilte:
Rune Anderssen - Peter Marstrander
Helge Mæsel - Roald Mæsel
Tor Bakke - Arve Farstad


Sluttabellen:

1 ENGLAND 132.41
2 SWEDEN 119.80
3 POLAND 114.75
4 AUSTRIA 104.40
5 NORWAY 101.51
6 BULGARIA 95.86
7 IRELAND 94.65
8 BELGIUM 87.60
9 HUNGARY 79.34
10 DENMARK 70.93


Norges lag:


F.v. Peter Marstrander, Helge Mæsel, Tor Bakke, Arve Farstad og Roald Mæsel. Rune Anderssen var ikke tilstede.

Vi gratulerer så mye med VM-plassen!

Flott meldt av Espen og Boye

Jeg satt meg for å bakspille Espen og Boye noen spill i kampen mot Sverige. Det var en veldig rolig stemning ved bordet selv om det er veldig viktig kamp. Norge og Sverige lå nesten likt før denne kampen. Boye var veldig ivrig på å finne ut av hvilke kast svenskene brukte, så minutten før kampstart gikk unna med å finne ut hva svenskene spiller fra ulike kombinasjoner. 

Noen spill inne i kampen, på et tidspunkt hvor det lignet på en jevn kamp, kom dette spillet:


1NT fra Boye var 15-17 hp, 3 kløver fra Espen visste singelton og utgangskrav. Nå vokste kortene til Boye til himmels med tre små kløver. 4 ruter viste 5-kortsfarge og sleminteresse og Espen tok i mot med et sparcuebid. 5 kløver fra Boye fortalte ikke om kløvercuebid, men viste at han hadde hjertercuebid. Nå brukte Espen laaang tid før han tilslutt løftet til slem. 

Nå stod slemmen på en finesse, og heldigvis for Norge gikk den. Men det er uansett bedre enn å havne i 3NT som endel bord gjør, hvor motparten tar de fem første stikkene i kløver. Espen fortalte etter spillet at han håpet på sparkongen, hjerteresset og ess-konge i ruter hos Boye. Da kunne han hive hjertertaperene på spar og trumf to kløver. 

Men vi klager ikke på 11 imp til Norge!

Ikke BBO-kamp allikevel

Arrangøren har byttet BBO-kamper, så det ser ikke ut til at Norge vises i noen kamper. Men her kan det komme endringer på kort varsel, så følg med.
Kampen starter 13:30.

Også den andre storkampen til det åpne laget blir vist på BBO.

Det blir sannsynligvis også overført live fra bordet på www.livebridge.net

Norge - Frankrike

I den svært viktige kampen mot Frankrike stiller Norge med Brogeland - Lindqvist mot Levy og Volcker og Hoftaniska - Charlsen mot Bessis - Bessis. 

Norge tar ledelsen i spill 1 ved motspill på begge bord:

Frankrike stopper i 3 kløver etter at Espen har vært aggressivt inne med 2 hjerter. 3NT har gode muligheter, ihvertfall spilt i Nord. De norske damene dobler til og med 3NT og må betale ut 550. Etter en litt uforståelig spilleføring går franskmannen bet og +50 til Norge.  Thor Erik og Thomas fortsetter å straffedoble motparten. Thomas dobler opp 3 hjerter for å vise at han har ekstra styrke og Thor Erik har ingenting mot å stå med. Thomas burde kanskje vridd kløverknekten i stikk 2, men med god spilleføring kan de aldri få mer en to bet. + 300 til Norge og 8 imp. Flott start!

Spill 2 gir Norge 2 nye imp når Boye går en bet mindre enn franskmannen i utgang. Franskmannen var faktisk hjemme på det andre bordet, men han klarte ikke å spille på at Thor Erik hadde spilt ut liten spar fra Axx. I spill 3 er Boye og Espen langt mer forsiktig enn Frankrike:

 Espen tar frem en forsiktig pass over 2 ruter på 13 hp, og selv om Boye har 11 ser det ikke ut til at det er spill for noen utgang. De norske damene fikk hjem 3NT ØV på dette spillet, men med spar ut er dette sjanseløst.   Franskmennene har ikke like gode bremser, men en svak-NT fra Thomas i Syd gjorde ikke sakene lettere for dem. 4 hjerter hadde ikke noe spill og ender med to bet. 7 nye imp til Norge!

 Etter 4 spill leder Norge 22-0! Glimrende start av våre gutter. Spill 4 gir nye fem imp da franskmennene stamper over 5 minor hos Thor Erik og Thomas og går 800 i bet. Espen og Boye gir seg på 5 i minor.

Gutta tar lagrop før kampen: 


 I spill 7 melder Espen og Boye en glimrende slem:


Espen slår av i 4 hjerter, men Boye finner allikevel krefter til å gå videre. Jeg tror kanskje Espen var litt forsiktig med AK i hjerter og ruter ess, men det er ikke noe problem når du har en aktiv makker. 4 spar er cuebid, det samme med 5 ruter. 6 hjerter i Øst er på rett hånd, da ruter damen står i stikk 1. Hadde ruterkongen sittet i Nord måtte Espen klart seg uten hjertertaper og så hevet 2 ruter på spar. Frankrike stopper i 4 hjerter på det andre bordet. 13 imp til Norge!


 Så kommer et lite slag i ansiktet: Og jeg må endre overskrift; franskmannene klarer ikke å ta for sine to ess og vi vinner spillet!!!

Espen og Boye dobler de i 5 hjerter, men med monsterfordelingen i Nord er det ingen måte å bete denne kontrakten på. Noen mener at Espen skulle vært inne på et høyere nivå i første melderunde, men jeg har sansen for 1 spar. Du har en god åpningshånd med altfor mye utenfor sparfargen til å sperre i 3 spar. Thomas Bessis tar for ruteress i utspill og må spille kløver i stikk 2. Etter en laaaang tenkepause kommer det spar og Norge vinner 8 imp på spillet! Ikke bra å melde slem med to ess borte, men vi gleder oss over resultatet!


I spill 11 brenner Thor Erik og Thomas en halvgod utgang og Frankrike vinner 6 imp. Så kommer et dårlig motspill av Thor Erik:


Thor Erik spiller fint ut spar ess og ny spar. Nå ligger veien åpen for en sparstjeling hos Thomas som sammen med to kløverstikk og tre ess gir en bet. Når franskmannen i stikk tre spiller liten hjerter fra bordet legger Thor Erik åtteren! Nå mister de sparstjelingen, men åtteren kostet også! Hadde han lagt toeren kunne han stukket hjerterkonge i neste stikk og fått tre ganger kløver til overstjeling. Rett og slett sløvt...I nest siste spill finner Frankrike en god stamp Boye og Espen ikke klarer å kopiere:

Timingen i meldingsforløpet ble annerledes når Syd ikke åpnet ved Espens bord. Espen hadde da god tro på bet mot 4 hjerter og passet ut. Dette var ikke den dagen og Frankrike vinner 8 imp. 

Det siste spillet sjanser Frankrike på en knallhard 3NT mot Thomas og Thor Erik, mens Espen og Boye fornuftig stopper i 2 hjerter. Denne gangen satt alle kortene slik de (ikke) skulle, så 3NT var ubetelig. 

Dermed tok Frankrike igjen nesten hele forspranget. Norge vinner med 9 imp, litt synd etter den flotte starten. Men det er fortsatt viktig å vinne kampen mot en av de nærmeste rivalene. Nå lader guttene til kamp mot Sverige.

Norge - Frankrike på BBO kl 10:00

Mesterskapets foreløpig mest spennende dag er kommet.  Det åpne laget skal møte Frankrike og Sverige,  to tøffe motstandere. Seniorlaget spiller sin siste dag og medaljer er i sikte. Damene skal reise kjerringa etter 2 tøffe dager.

Merk at i dag starter kampene kl 10:000, 13:30 og 16:20!