Safespill og sikre utgangsbonus!

Første dag av Ungdoms-EM endte med variable norske resultater. Jentelaget har gjort det best av våre lag så langt. De har scoret drøyt 45 vinnerpoeng på fire kamper. Våre lag i klassene U26 og U16 har middels etter fire kamper, mens U21-laget har sanket 45 vinnerpoeng i løpet av fem kamper.

Vi skal ta en titt på et av spillene som dukket opp på mesterskapets åpningsdag. Spørsmålet er om du kan finne en sikker vei til hjemgang i 4 spar. Du har følgende ressurser til rådighet:

Utspillet er kløver 5 fra vest (norsk fordeling). Hva er din plan?

Når man spiller lagkamp er det viktig å sikre kontrakten og prøve å unngå eventuelle farer. Her har du fem sikre stikk i spar, samt kløver ess. I tillegg bør det være mulig å sette opp minst to hjerterstikk og ytterligere ett stikk i hver av minorfargene. Dermed kan det vel ikke være noe problem å få tak i 10 stikk?

Den eneste faren som truer er at motparten får tak i ei eller flere stjelinger. Dermed gjelder det å komme inn så fort som mulig slik at du får tatt ut trumfen.

Altså skal du ikke prøve kløverfinessen! Stikk med esset og ta ut trumfen. Senere i spillet taper du stikk til kløver konge, samt to røde ess. Merk at om hjerteren sitter 4-1 er det viktig å sette opp et kløverstikk for å få saket en hjerter på hånda.

De spillerne som prøvde kløverfinessen i første stikk ble hardt straffet da hele spillet så slik ut:

Øst skiftet straks til en hjerter som gikk til makkers ess før hjerter til stjeling fulgte. Vest hadde nok et inntak på ruter ess, og kunne dermed gi makker ei hjerterstjeling nummer to og notere et par beit i kontrakten.

Forhåpentligvis så du faren og stakk med kløver ess i første stikk.

Dette var et av mange interessante spill som dukket opp i Slovakia i dag. I morgen blir det nok enda flere. Følg med!

Klart for Ungdoms-EM!

Ungdoms-EM for nasjonslag spilles i Samorin, Slovakia, i perioden 9. til 15.juli. Norge en en av åtte nasjoner som stiller lag i alle fire klassene.

Totalt deltar 70 lag fordelt på 27 i U26 (åpen), 10 i W26 (jenter), 17 i U21 og 16 i U16.

Klokka 10 søndag morgen starter første kamp. Deretter går det slag i slag fram til neste lørdag.

Det overføres fire kamper fra hver runde på BBO.
Oppsettet for første dag viser at Norges U26-lag vises på BBO i andre runde mot Danmark. Denne kampen starter klokka 12:20. Føg med!

Du kan følge resultatene i alle klassene direkte. For running scores bruk lenkene under.

U26
W26 (Jenter)
U21
U16

Ved å klikke på tallet til venstre for landene i hver enkelt kamp (i kolonnen "Tbl") kan man følge kampen spill for spill.

hjemmesiden for mesterskapet finner du blant annet bulletiner, som gis ut daglig.

Her finner du også lagoppstillingene for både Norge og de andre nasjonene.

Innimellom slagene vil jeg forsøke å holde dere litt oppdatert her på Mesterskapsbloggen.

Også GeO Tislevoll og Nils Kvangraven følger mesterskapet på sine blogger.


Her er hele den norske troppen dagen før det braker løs i Ungdoms-EM i Slovakia. (Foto: Andre Øberg)